Software house

Polityka prywatności

I Administrator Danych Osobowych

  1. Administratorem danych osobowych jest I&B Sp. z o.o. z siedzibą w Mikołowie (43-190) przy ul. Katowickiej 86, KRS: 0000357995, NIP: 6351812554, REGON: 241614310.
  2. ADO zastosował środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w obowiązujących przepisach o ochronie danych osobowych. W szczególności uwzględniono: rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024); wytyczne Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych; Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

II Dane osobowe, podstawa, cel i czas przechowywania

  1. Administrator zbiera dane osobowe przesłane mu za pośrednictwem formularza kontaktowego i dostępnego na jego stronie internetowej (imię Klienta oraz jego adres e-mail).
  2. Dane osobowe są przetwarzane przez Administratora zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w tym zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej „RODO”), w celach:
    1. Przygotowania oferty handlowej i kontaktu w sprawie przygotowania oferty handlowej
    2. Wysyłania na podany przez Klienta adres mailowy newslettera, który może zawierać treści informacyjne i marketingowe
    3. Wysyłania informacji handlowych i marketingowych
  3. Dane osobowe Klientów są przetwarzane wyłącznie w w/w celach prowadzenia działań marketingowych z wykorzystaniem środków komunikacji elektronicznej (adresu e-mail), na podstawie udzielonej przez Klienta zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO).
  4. Dane osobowe Klientów są przetwarzane od momentu uzyskania w/w zgody do momentu jej wycofania/żądania usunięcia/zaprzestania przetwarzania przez ich właściciela a po jej odwołaniu – jedynie na potrzeby wykazania prawidłowości spełnienia obowiązków prawnych spoczywających na Administratorze i związanymi z nimi roszczeniami (maksymalnie do 6 lat od momentu odwołania zgody).
  5. Dane osobowe Klienta mogą być przekazywane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości. Dane osobowe Klienta mogą być także przekazywane – w koniecznym zakresie – podmiotom, wykonującym na zlecenie Właściciela czynności dotyczące usług świadczonych w ramach wykonania Umowy. Dane osobowe mogą być przekazywane poza EOG i udostępniane organizacjom międzynarodowym.

III Prawa Właścicieli Danych Osobowych

  1. Klient ma prawo dostępu do swoich danych osobowych, do ich sprostowania i usunięcia, prawo do żądania ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Zgoda może zostać cofnięta w poprzez wysłanie wiadomości e- mail na adres office@webmakers.expert spod adresu, którego zgoda dotyczy. Na ten sam adres prosimy przesyłać wszelką korespondencję dotyczącą danych osobowych.
  2. Klient ma prawo do wniesienia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych w wypadku uznania, iż przetwarzanie danych osobowych jego dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

IV Dane, które pobierane są automatycznie po wejściu na stronę internetową www.webmakers.expert i profilowanie.

  1. Strona internetowa wykorzystuje pliki cookies, czyli pliki tekstowe zapisywane na komputerze Użytkownika, identyfikujące go w sposób potrzebny do umożliwienia niektórych operacji. Pliki cookies wykorzystywane są w celu zbierania statystyk, które informują o tym w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
  2. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Strony internetowej mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  3. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem strony internetowej, takich jak na przykład: Facebook, Google, Gemius, BBelements. Więcej informacji na temat tych plików cookies możesz znaleźć na stronach internetowych poszczególnych podmiotów trzecich.
  4. Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany (w tym w formie profilowania) w ten sposób, że w wyniku takiego zautomatyzowanego przetwarzania mogłyby zapadać jakiekolwiek decyzje, miałyby być powodowane inne skutki prawne lub w inny sposób miałoby to istotnie wpływać na naszych klientów.

V Zmiana Polityki Prywatności

  1. Administrator zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania strony internetowej webmakers.expert


Ta strona używa plików cookies.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies?    Cyberbezpieczeństwo
OK